Life

Zomertijd is Grilltijd

Zomertijd is Grilltijd

De zomer is alles behalve genderneutraal als het om eten gaat. De zomer is namelijk mannelijk. Omdat het de hele zomer barbecue seizoen is. En nergens vind je zoveel mannen met schorten en grill-tangen voor een gloeiend hete grillplaat een heerlijke maaltijd te bereiden. Het aanbod omvat steaks, vleess-piesjes, worstjes en nog veel meer – het belangrijkste is dat je het boven de hete grillplaten het vlees kunt horen sissen. Natuurlijk buiten: op het terras, in de tuin of – echt rustiek – ergens in de vrije natuur.

Een oude erfenis

Grillen geeft ons het geweldige gevoel de krachten van de natuur te beheersen en zo zelfs iets lekkers te eten. En omdat er niet altijd tijd is om naar een ongerepte oever van het meer te gaan om te genieten van de perfecte natuursfeer, is een moderne grillplaat een groot goed. Het liefst een gasbarbecue of een elektrische grillplaat, want daar gaat alles heel snel mee. Je hoeft niet te friemelen en te blazen met aanmaakblokjes en kolen die niet willen brand

De elektrische grill warmt vanzelf op en na een paar minuten kun je het eten op de grill zetten. Een elektrische barbecue is ook de betere keuze voor het milieu, omdat deze veel minder vervuilende stoffen in de lucht uitstoot dan een houtskoolbarbecue. Bovendien produceert hij minder rook, wat de relatie met de buren makkelijker maakt, zeker als je op het balkon aan het grillen bent. Het beste zijn echter de geweldige eigenschappen van de meeste apparaten en de praktische accessoires, zoals het brede aanbod aan aanbiedingen laat zien.

Gas of houtskool?

Omdat het natuurlijk uitmaakt op welke vuurbron je iets grilt, willen veel fanatieke BBQ’ers niet zonder een houtskoolgrill. Ten eerste omdat het meestal handiger en dus makkelijker mee te nemen is om een kampvuur te maken aan de oever van het meer. Ten tweede omdat je volledig onafhankelijk bent van een externe energiebron. Geen gas, geen elektriciteitsaansluiting nodig. In geval van nood is het voldoende om een klein stapeltje droge houtblokken bij de hand te hebben.

Als er kinderen in de buurt zijn, moet je ze echter altijd goed in de gaten houden, want spelen met vuur is te aantrekkelijk voor ze. En meestal missen ze nog het gevoel dat je er veel kwaad mee kunt doen.

Er zijn grillspecialisten die er heilig van overtuigd zijn dat ze het verschil kunnen proeven wanneer een steak gegrild is op een gasgrill of op een echt houtskoolvuur. Voor hen is een combi-grill de ideale oplossing, namelijk een gas- en houtgrill in één apparaat.