Life

Rotterdam, de perfecte stedentrip bestemming in eigen land!

Rotterdam is een moderne, cultureel super diverse stad, met ongeveer 186 verschillende nationaliteiten, een bruisend nachtleven en wat ons betreft een van de leukste en meest onderschatte grote steden van Nederland.

Hoewel de stad roots heeft tot diep in de 13e eeuw, is in de tweede wereldoorlog een groot deel van die charme vernietigd. Het gevolg is echter dat in de heropbouw een stad verrees die meer gemeen heeft met New York dan met Amsterdam, en dat is een hele bijzondere vibe.

Tegenwoordig is Rotterdam een van de snelstgroeiende en bruisende steden van Nederland, heeft het een heel uitgebreide culturele sector, is het een grote studentenstad en wonen er mensen uit vele culturen in de stad wat het een geweldige vibe geeft.

Waarom je écht naar Rotterdam moet:

  • Super goed bereikbaar
    Het station van Rotterdam is een van de druksten en grootsten van Nederland en vanaf praktisch elke plek in Nederland (en België en de UK) kun je snel naar de stad reizen. Ook binnen Rotterdam zelf is een uitstekend metro en tramnetwerk beschikbaar dat van vroeg tot laat rijdt en de stad super bereikbaar maakt.
  • De kubus-woningen zijn heel bijzonder
    Rotterdam is in de Tweede Wereldoorlog bijna volledig verwoest, wat betekent dat de stad helemaal is herbouwd en ultramodern is gemaakt. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er op elke hoek van de straat wel een interessant gebouw staat! Van het 3D Tetris-achtige Timmerhaus-gebouw tot de Markthal. Een prachtig aanzicht.
  • Je kunt er héérlijk eten!
    Naast de talloze geweldige restaurants in Rotterdam zijn er ook twee plaatsen die je aan je radar moet toevoegen als je op zoek bent naar geweldige straat eten en lokale producten. De eerste is Markthal, die waarschijnlijk al op je to-do-lijstje staat, aangezien het gebouw een plek is die je in Rotterdam gezien moet hebben. Het gebouw heeft de vorm van een hoefijzer en biedt onderdak aan appartementen en kantoorruimte, maar eronder vind je de beroemde overdekte markt van Rotterdam. Hier vind je lokale lekkernijen, zoals Hollandse kazen en pannenkoeken tot allerlei andere gerechten vanuit vele culturen.