Life

Ouderschap planning

Het ouderschap. Toen ik zwanger had ik een mooi ideaalplaatje voor me. Als moeder zou ik er voor mijn kind zijn. Minder gaan werken was een vanzelfsprekendheid. Zodra ik thuis was, had ik alle aandacht voor mijn zoontje. Zijn voorwaardelijke liefde en de zorg voor hem, zouden voldoende voor mij zijn.

Zwangerschapsverlof

Althans, dat dacht ik. Al tijdens mijn verlof merkte ik dat dit voor mij niet werkte. Ik voelde me gevangen in het moederschap. Ik miste de ruimte om tijd voor mezelf te nemen. Ik zat immers vast aan het ritme van mijn zoontje. Ik besefte dat het anders moest. Ik kon pas echt genieten van het moederschap, als ik de ruimte had om ook aan mijn behoeftes te voldoen.

Ouderschap planning

Het werd tijd om een ouderschap planning te maken. Met mijn partner ging ik in gesprek. Hoe kunnen we zorgen voor een betere verdeling? Een verdeling waarbij wij allebei de ruimte hebben voor onze ambities en voldoende tijd voor onszelf. Maar wel op een manier waarbij ook de behoeftes van de kinderen voldoende een plekje krijgen.

Het werd een interessante discussie en een hele puzzel, maar wij zijn eruit gekomen. Ik heb mijn vrijheid terug, zit lekker in mijn vel en geniet veel meer van het ouderschap, net als mijn partner!

Webinar Ouderschap Planning

In deze workshop neem ik je mee in het proces wat wij hebben doorgemaakt. In 8 stappen leg ik je uit hoe je zelf ook een ouderschap planning kunt maken.

Meer info of downloaden van het Webinar: Best9Moms Zwangerschaps- en Mamacoaching