Overig

Online trainingen aanbieden met een LearnDash leeromgeving

Online trainingen en cursussen zijn voor ondernemers een ideale manier om passieve inkomsten te genereren. Het is de makkelijkste aanpak om je kennis voor een groot publiek te delen en je hoeft er zelf niet veel moeite voor te doen. Je neemt je training op en vervolgens kunnen ontelbaar veel deelnemers dit in hun eigen tempo bekijken.

Nu zijn er heel veel verschillende opties om een online training of cursus aan te bieden, de LearnDash leeromgeving steekt daar alleen wel op verschillende vlakken met kop en schouders bovenuit.

LearnDash sluit naadloos aan op WordPress

In tegenstelling tot online leeromgevingen als Huddle en aNewSpring is LearnDash geen losstaand systeem. Als je een WordPress website hebt, heb je alleen maar de LearnDash plug-in nodig en dan wordt je nieuwe leeromgeving gewoon aan je bestaande website toegevoegd.

LearnDash werkt vanuit de cloud, de leeromgeving de mogelijkheden worden dus steeds bijgewerkt en verbeterd. Jouw trainingen en alle bijbehorende (klant)gegevens staan hierdoor niet op je eigen server of computer. Bij een crash of een overstap naar een andere computer verhuist je online leeromgeving automatisch met je mee.

LearnDash is heel makkelijk te gebruiken

Alles wat je nog niet kent is spannend en onbekend. Toch hoef je niet bang te zijn dat een LearnDash leeromgeving te ingewikkeld of technisch voor je zal zijn. Als je zelf nieuwe pagina’s en blogartikelen aan je WordPress website kunt toevoegen, dan weet je ook hoe LearnDash werkt.

Daar komt bij dat deze leeromgeving niet alleen voor jou als aanbieder heel makkelijk in het gebruik is. Voor je klanten is het ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Je kunt je klanten eenvoudig toegang tot de leeromgeving geven en de gekozen producten aan hun account koppelen. Daarna kunnen ze zelf aan de slag omdat ze heel intuïtief vanzelf hun weg kunnen vinden.

LearnDash is niet duur

Deelname aan een bestaande online leeromgeving als bijvoorbeeld Huddle is niet bepaald goedkoop. Bovendien krijg je bij veel van zulke platformen vaak met extra kosten te maken als je meer trainingen wilt plaatsen of meer deelnemers wilt toelaten. En je zit ook vast aan die omgeving. Als de aanbieder besluit om de kosten te verhogen, dan heb je maar twee keuzes: de hogere kosten accepteren of helemaal opnieuw beginnen.

De kosten voor een LearnDash leeromgeving zijn altijd duidelijk en transparant en je weet precies wat je voor die kosten krijgt. Op de leeromgeving van LearnDash kun je namelijk zonder extra kosten een onbeperkt aantal cursussen zetten en ook een onbeperkt aantal cursisten toelaten.

Verder is er nog veel meer gratis:

  • Alle automatische updates;
  • Analyses in inzichten in de deelnemers van je cursussen;
  • Interactie met je klanten;
  • Aanvullende opties, zoals bijvoorbeeld het aanmaken van een quiz.

Als je alles bij elkaar optelt, is LearnDash dus helemaal niet duur!