Wonen

Energieprijzen omhoog

De energieprijzen gaan omhoog.

Voor bijna zes miljoen huishoudens in Nederland gaan de energieprijzen omhoog in Juli. Dit komt doordat de energieleveranciers een relatief hoge inkoopprijs moeten betalen voor energie en hier hun tarieven op aanpassen.

WAT KUN JE HET BESTE DOEN OM TE BESPAREN TERWIJL DE ENERGIEPRIJZEN STIJGEN

Als je een vast energiecontract hebt dat afloopt wordt deze door je energieleverancier automatisch omgezet naar een variabel contract.

Mensen met een variabel contract gaan gemiddeld € 400,-euro per jaar meer betalen terwijl je bij een vast contract gemiddeld ‘maar’ € 160,- meer gaat betalen.

DIT IS HET MOMENT OM OVER TE STAPPEN

Zoals het nu lijkt blijven de energieprijzen nog wel een tijdje door stijgen. Het ideale moment dus om over te stappen om zo te voorkomen dat je straks honderden euro’s per jaar te veel betaald.

Als je nu niet overstapt dan zet je energieleverancier in de meeste gevallen je contract aan het eind van de looptijd om naar een variabele variant. Met als gevolg dat je jaarlijkse energiekosten gemiddeld € 400,- per jaar omhoog gaan.

Daarnaast profiteer als je overstapt ook nog eens van een cashback of welkomstkorting en is de kans groot dat je een voordeliger contract krijgt.

Je bent dus altijd beter uit als je overstapt van energieleverancier.

Vergelijk eenvoudig energieleveranciers met deze handige vergelijkingstool. De vergelijkingstool filter je de verschillende leveranciers eenvoudig op basis van je voorkeuren.