Wonen

Een huis kopen in Spanje!

Een huis kopen in Spanje!

Jullie zijn het er al helemaal over eens. Jullie willen een huis kopen in Spanje. Wanneer je van plan bent om een huis te kopen in Spanje dan zal je daar een gedegen planning en een goede voorbereiding voor moeten hebben. Het is namelijk niet iets wat je zomaar even van de een op de andere minuut doet. Wat zijn de stappen die je als eerst moet gaan ondernemen?

Het verzamelen van informatie

Je begint natuurlijk met het verzamelen van informatie over de streek waar je het huis zou willen kopen. Misschien heb je al wel een mooi huis gezien maar weet je nog helemaal niets van de omgeving en van de lokale bevolking. Dit zijn wel dingen die erg belangrijk zijn om te weten. Zeker wanneer je ervoor vast wil gaan wonen is het wel fijn dat je ook wat van de lokale bevolking en hun gewoonten af weet. Ook is het fijn om te weten hoe het huis gelegen is wat betreft winkels en andere belangrijke dingen zoals een dokter of een ziekenhuis. Misschien op het eerste gezicht niet zo heel belangrijk maar daar kom je al snel van terug als je er woont.

Het inschakelen van een goede Nederlandstalige makelaar

Je denkt misschien dat dit iets is wat je pas op een later tijdstip hoeft te doen maar niets is minder waar. Juist door al vroeg in het proces een Nederlandstalige makelaar in te schakelen kan er een hoop uit handen genomen worden waar jij misschien in eerste instantie niet meteen had gedacht dat dit aan de orde zou komen. Waarom een Nederlandstalige makelaar? Je hebt dan geen last, of in ieder geval minder last van een communicatieprobleem. Zorg er wel voor dat je een klik hebt met de makelaar van jouw keuze. Je kunt er gerust een paar benaderen zodat je een keuze hebt in wie je uiteindelijk gaat kiezen. Natuurlijk zijn wij dat want wij zijn gewoon de beste en houden ook rekening met jouw wensen. Houd in je achterhoofd dat je met de makelaar een langere tijd te maken hebt en het dus erg fijn is als jullie elkaar goed begrijpen. Hij of zij zijn immers jouw ogen en oren op het moment. En dat willen wij maar al te graag voor jou zijn. Wij stellen jou en jouw wensen op de eerste plaats.

Breng je woonwensen goed in kaart samen met de makelaar

Natuurlijk kun jij dat allemaal zelf verzinnen maar er zullen echt bepaalde zaken zijn waar je niet meteen aan denkt. Dan is het handig om een makelaar te hebben. Een huis kopen in Spanje is echt totaal anders dan dat je een huis in Nederland zou kopen. Je krijgt met andere dingen te maken waarover je misschien nog maar weinig weet. Je hebt vaak een soort van droombeeld in je hoofd zitten waardoor je niet erg helder meer nadenkt. Denken we aan Spanje dan denken we aan zon, zee en strand maar we vergeten erbij te bedenken dat het ook in Spanje koud kan zijn en er regen kan vallen. Het is dan allesbehalve fijn wanneer je daar in de winter zou zitten en de verwarming in je huis is niet aanwezig of die doet het niet. Dat zijn dingen die je niet pas wil tegenkomen als je daar al bent en het misschien al te laat is.

Informatie over passende woningen verzamelen online

Inmiddels heb je een lijstje met wensen opgesteld en is het onderhand tijd om wat passende woningen te gaan zoeken. Dit kan je natuurlijk hartstikke goed online doen. Het geluk heb je dat wij ook heel actief met jou mee gaan zoeken en je dus niet de enige bent die ernaar zoekt. Je kunt daarvoor bij meerdere sites kijken. Het is niet zo dat elke makelaar hetzelfde aanbod heeft, sterker nog, er zullen maar weinig makelaars zijn die hetzelfde huis te koop hebben staan. Wanneer je zelf een woning of meerder woningen hebt gevonden dan kan je deze natuurlijk altijd aan ons laten zien zo dat wij het een en ander aan informatie voor je op kunnen vragen. Het is belangrijk om te weten wat de prijs is, wat de afmetingen zijn en een aantal foto’s zou natuurlijk ook erg fijn zijn om te hebben. Wanneer wij daar voor jou een kijkje gaan nemen dan kunnen wij voor jou dat op een meer uitgebreide manier doen maar wat je al kunt krijgen dat is mooi meegenomen. Wij kunnen er eventueel ook voor jou filmen zodat je een nog betere indruk krijgt van de woning.

Juridische voorbereidingen treffen

Ben je er zeker van dat je een woning wilt kopen? Dan zijn er een aantal zaken die je al kunt gaan regelen. Je moet onder andere een NIE-nummer aanvragen. Dit moet je gewoon in Nederland doen. Koop je het huis in Spanje om te emigreren dan zal je ook het een ander moeten regelen met je ziektekostenverzekering, de geld uitkerende instantie maar ook dingen die te maken hebben met je paspoort en dergelijke. Je zult toch een verblijfsdocument moeten hebben. Koop je het als vakantiewoning dan hoef je dit niet allemaal te regelen omdat je dan gewoon een inwoner van Nederland blijft. Wanneer je een stukje hypotheek nodig hebt dan zal je dit met een hypotheekverstrekker moeten regelen. Dit zijn dingen waarmee wij als makelaar je niet meteen kunnen helpen. We kunnen je wel helpen om de juiste instanties ervoor te vinden.

Het huis bezichtigen

Natuurlijk koop je niet het huis zonder het eerst met eigen ogen gezien te hebben. Ja er zijn mensen die dat wel doen maar het is niet verstandig en niet aan te raden. Je kunt beter een keer afreizen om het allemaal met eigen ogen te zien. Je zult het huis toch ook aan willen kleden met meubelen en diverse andere dingen. Dit kan je ook wel weer uit handen geven maar er een persoonlijke touch aan geven dat is toch ook wel heel fijn om te doen.