Overig

Doorlopende leerlijn voor Digitale Geletterdheid in de klas

Het complete pakket lesmateriaal
‘Digitale Geletterdheid’ voor scholen

Digitale Geletterdheid biedt kennis en vaardigheden die essentieel zijn in de 21ste eeuw
Digitale Geletterdheid omvat naast ICT-basisvaardigheden ook mediawijsheid, informatievaardigheden en computational thinking. Dit alles komt terug op de werkvloer, maar ook in het dagelijks leven. Het leert de leerling kritisch nadenken, informatie te toetsen en omgaan met verschillende apparaten. Want hoewel leerlingen vaardig zijn met de smartphone, schiet de digitale vaardigheid vaak nog zwaar tekort. Het implementeren van de modules die GO21 aanbiedt zorgt ervoor dat leerlingen wél beschikken over deze vaardigheden.

Compleet doorlopende leerlijn

Voor leerlingen van de onderbouw in het voortgezet- en praktijkonderwijs leveren wij doorlopende leerlijnen, eventueel op te splitsen in losse online modules. Met onze methode geeft u leerlingen het gehele schooljaar een lesprogramma waarin ze de basisvaardigheden van Digitale Geletterdheid leren.

Losse modules Digitale Geletterdheid

Mocht u geen tijd of ruimte vinden om de compleet doorlopende leerlijn te implementeren is er ook de mogelijkheid om één of meerdere losse online modules aan te schaffen. Zo brengt u de leerlingen belangrijke kennis bij om goed te kunnen functioneren in de 21e eeuwse samenleving. U bent hierin vrij om te kiezen welke modules u wilt. Wel adviseren wij, kijkend naar de prijs, dat bij een afname van drie losse modules de compleet doorlopende leerlijn voordeliger is.