Vervoer

De voordelen van een e-cruiser

De voordelen van een e-cruiser

Dagelijks zijn we minuten en soms wel uren onderweg. Naar het werk, school of de sportvereniging. In de file staan of rondjes rijden op zoek naar een parkeerplek is dan ook veel zeer veel mensen een grote irritatie en door de toenemende drukte wordt dit probleem steeds groter. Het is dan ook vaak zoeken naar de meest efficiënte vervoersmethode om zo comfortabel en snel mogelijk van A naar B te kunnen gaan.

De scooter lijkt voor steeds meer mensen de voorkeur te genieten en de populariteit van deze tweewieler is dan ook behoorlijk toegenomen in de laatste tien jaar. Met de verduurzaming van de samenleving en de prioriteit die de klimaatverandering krijgt, is het elektrisch rijden een hot-topic. Niet alleen voor de auto, maar ook voor de scooter zijn er nu tal van modellen beschikbaar bij specialisten zoals Fast Furious Scooters die volledig rijden op elektriciteit en een zeer interessante optie bieden voor het dagelijks vervoer.

De elektrische scooter doet niet onder in prestaties voor de benzine scooter

Aan het rijden op de scooter zitten natuurlijk sowieso al een aantal voordelen verbonden, want je kan hiermee makkelijk het verkeer omzeilen en je staat bij het stoplicht altijd vooraan als je wil. Het vinden van een parkeerplek is verder ook geen probleem en qua snelheid in de stad doet de scooter eigenlijk niet onder voor de auto in verband met de maximumsnelheden die overal gelden.

De elektrische variant is echter nog aantrekkelijker en is aanzienlijk milieuvriendelijker. De accu’s worden van steeds betere kwaliteit en je kan dan ook steeds langer rijden zonder de accu te hoeven op te laden. Met betrekking tot de prestaties is de elektrische scooter al op het niveau van de benzine variant wanneer het gaat om accelaratie en maximum snelheid.

Binnen afzienbare tijd ben je goedkoper uit met de elektrische scooter

Sommige mensen deinzen enigszins terug bij het zien van de aanschafprijzen van de elektrische scooter die vaak net iets boven de prijs van de benzine scooter ligt. Wanneer je echter deze prijs logisch doorrekent dan kom je er al snel achter dat het verschil in aanschafwaarde zich over de eerste jaren dubbel en dwars terugverdient.

De elektrische scooter opladen is natuurlijk een stuk goedkoper dan steeds te moeten tanken en daarbij komt ook het onderhoud. Een elektromotor zit een stuk eenvoudiger in elkaar en bestaat uit minder losse onderdelen dan een benzine scooter. Dit heeft als voordeel dat deze een stuk minder snel defecten oploopt en daarnaast ook aanzienlijk onderhoudsarmer is. Door de besparing in onderhoud ben je vaak al binnen de eerste twee jaar goedkoper uit dan met de benzine scooter.