Kleding

De magie van Falke sneakersokken

De magie van Falke sneakersokken

Falke. Heb je ooit al eens van dit merk gehoord? Nog niet? Of misschien maar een beetje? Laat ik je even inlichten. We bespreken kort de historie van Falke en waar we hen nu kunnen vinden en wat je er juist kan halen.

Falke is een bedrijf dat sinds 1895 bestaat. Het werd opgericht door Franz Falke-Rohen en later stapte zijn zoon (Franz Jun) mee de winkel in. Het bedrijf werd zo populair dat ongeveer 33 jaar later er meer dan 800 werknemers er hun boterham verdienden. Ondertussen bestaat Falke in vier verschillende landen hier in Europa (België, Nederland, Duitsland en Frankrijk).

Ze maken mannen kostuums, allerlei soorten sokken, shirts, sportbh’s… Maar voor nu gaan we ons vooral op sokken concentreren. Meer bepaald op sneakersokken.

Sneakersokken zijn sokken die je draagt in je sneakers, zo simpel is het. Maar dan nog heb je ze in verschillende vormen. Sommige sneakersokken zijn volledig dicht tot net onder je enkels terwijl andere tot halverwege de wreef van je voet komen.

Hoewel ze misschien behalve sokken niet zo ontzettend veel producten verkopen, is het assortiment aan Falke sneakersokken wel zeer uitgebreid. Je hebt ze in verschillende kleuren zoals grijs, bruin, zwart en blauw, dit vaak in verschillende tinten. Soms kan je zelfs een aantal rode en roze sokken terugvinden.

Waar kan ik nu het best deze sokken kopen en is het mogelijk ze te bestellen?

Jazeker! In de bovengenoemde vier landen zijn verschillende winkels te vinden maar als je liever thuis blijft en vanachter je computer besteld, is dit ook een mogelijkheid. Op de website Falke.com kan je online je sokken bestellen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om je sokken te personaliseren door te kiezen voor een bepaalde kleur garen, een monogram en lettertype. Deze sokken zijn natuurlijk iets duurder maar gepersonaliseerd.

Anderzijds kun je terecht bij het Nederlandse HemdvoorHem.nl. Zij verkopen de Falke sneaker sokken voor zeer scherpe prijzen. Daarbij heb je als voordeel gratis verzenden en retourneren.

Hopelijk hebben jullie wat gehad aan dit artikel en weet je de volgende keer dat je het woord ‘Falke’ en/of ‘sneakersokken ziet staan, veel beter wat er juist bedoeld wordt.