Wonen

Bouwkundige keuring Amsterdam: Dit moet je erover weten

Ben jij al bekend met een bouwkundige keuring Amsterdam? Het is een keuring die niet over het hoofd gezien mag worden als je aan de verkoop van een woning wilt beginnen of juist een nieuwe woning aan wilt schaffen. Je moet daarom ook altijd gaan kijken naar de verschillende professionals die deze keuring voor jou uit kunnen voeren. Schippers Bouwconsult is een van de professionals die te allen tijde voor jou klaar gaat staan. Het enige wat jij dan nog moet doen, is te weten komen waarop gelet wordt. Onderstaande informatie helpt hierbij.

 

De bouwkundige keuring in Amsterdam geeft duidelijkheid

De bouwkundige keuring in Amsterdam wordt uitgevoerd om erachter te komen wat de staat van de woning heeft. Als koper wil je immers altijd weten waar je aan toe bent en welke onderdelen van de woning extra aandacht nodig hebben. Daarbij kan het er ook voor zorgen dat je het achterstallige onderhoud weet. Je kunt op basis van de resultaten bekijken of je door wilt gaan met de aankoop of dat je nog wilt onderhandelen over de prijs. Je hebt daardoor altijd een ontbindende voorwaarde binnen het voorlopige koopcontract te pakken.

 

Meerdere onderdelen van de woningen bekeken

Tijdens de bouwkundige keuring in Amsterdam loopt de professional rond in de woning en bekijkt daarbij verschillende onderdelen waar je in eerste instantie niet naar gaat kijken als koper. Denk daarbij aan de dakconstructie, de staat van de muren en gevel en de kruipruimte. Deze onderdelen van een huis moeten altijd naar behoren zijn. Niet alleen zal het voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen, ook leidt het tot hoge kostenposten als je deze zaken niet direct aanpakt. Als je dit van tevoren weet, kun je beter bepalen of je de woning nog altijd wilt of toch ergens anders naar gaat kijken.

 

De reparaties en kosten op een rij

Daarbij zal er altijd een rapport opgesteld worden bij de bouwkundige keuring in Amsterdam. Dit rapport zorgt ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent en welke kosten hierbij komen kijken. Het uitgebreide rapport zal namelijk ook de gemiddelde kosten voor reparaties uiteenzetten. Daarbij wordt er altijd een splitsing gemaakt tussen de werkzaamheden die direct uitgevoerd moeten worden en de reparaties die op de lange termijn moeten gebeuren. Ook kan een professional aangeven welke woningverbeteringen er gedaan kunnen worden om nog meer duurzaamheid te krijgen. Het rapport gaat dus alles omvatten.

 

Zelf een afspraak maken

Het enige wat jij hoeft te doen voor de bouwkundige keuring in Amsterdam is een afspraak maken met een professional. Als verkopende partij moet er altijd iemand thuis zijn om de deur te openen. De professional begint dan aan de ronde en zal tussendoor wellicht al een aantal zaken vertellen. Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Zorg er daarom voor dat de afspraak ingepland wordt en de keuring binnen een korte tijd uitgevoerd wordt. De verkoop en aankoop van een woning kan dan op een goede manier verlopen.