Wonen

Besparen op je energierekening

energieprijzen vergelijken en overstappen

De kans is groot, dat wanneer je al jaren bij dezelfde energieleverancier zit honderden euro’s teveel betaald voor je energierekening.

Door energieprijzen te vergelijken en over te stappen van energieleverancier kun je tot wel € 450,- per jaar op je energierekening besparen.

Stijging energieprijzen in 2021

In Nederland gaan bijna zes miljoen huishoudens in 2021 fors meer betalen voor hun energierekening. Oorzaak hiervan is de hogere inkoopprijs die de energieleveranciers moeten betalen.  Met als gevolg dat de energieleveranciers hier hun energieprijzen op aan en zo de energierekening omhoog gaat.

Door deze stijging gaan huishoudens met een variabel energiecontract gemiddeld € 400,- per jaar meer betalen voor hun energierekening, in tegenstelling tot de  huishoudens met een vast contract. Mensen met een vast energiecontract gaan namelijk gemiddeld “maar” € 160,- per jaar meer betalen.

Hoe voorkom je dat teveel gaat betalen voor je energierekening

Het is in Nederland zo geregeld, dat wanneer een vast energiecontract afloopt deze door de energiemaatschappij in de meeste gevallen automatisch wordt omgezet naar een variabel contract.

Door over te stappen van energieleverancier kun jij je tarieven vast zetten voor de periode waarvoor jij een contract afsluit. Dus als je nog nooit bent overgestapt van energieleverancier of in ieder gevel het laatste jaar niet bent overgestapt dan is de kans groot dat ook jij een variabel energiecontract hebt.

Door energieprijzen vergelijken en overstappen van energieleverancier kun jij je tarieven dus vast zetten en voorkomen dat je teveel gaat betalen.