Life

Amsterdam: een stad vol unieke overnachtingsmogelijkheden

Amsterdam is een stad die bekend staat om haar pittoreske grachten, historische architectuur, levendige cultuur en bruisende nachtleven. Als een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld, biedt Amsterdam een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot gezellige hostels. Maar voor de avontuurlijke reizigers die iets anders willen dan een standaardhotelervaring, heeft Amsterdam ook een aantal unieke en bijzondere overnachtingsmogelijkheden te bieden. In de blog ‘Bijzonder overnachten Amsterdam‘ worden de meest bijzondere overnachtingen uitgelicht. In deze blog zullen we twee opvallende accommodaties verkennen: de hijskraan op de NDSM-werf en een woonbootovernachting.

De Hijskraan op de NDSM-werf

De NDSM-werf is een voormalige scheepswerf in het noorden van Amsterdam, dat is getransformeerd tot een creatieve en artistieke hub. Hier kunnen bezoekers genieten van kunstinstallaties, street art, evenementen, en zelfs een unieke overnachtingservaring in een omgebouwde hijskraan.

Stel je voor dat je ’s avonds de stad Amsterdam verlicht ziet door de twinkelende lichtjes, terwijl je hoog boven de grond slaapt in een comfortabele loft in een hijskraan. Dit is precies wat de hijskraan op de NDSM-werf te bieden heeft. De voormalige hijskraan, die vroeger schepen optilde en verplaatste, is nu omgebouwd tot een modern en luxe verblijf. De kraan biedt een panoramisch uitzicht over de stad en het IJ, waardoor je Amsterdam op een geheel nieuwe manier kunt ervaren.

De accommodatie is van alle gemakken voorzien, met een comfortabel bed, een kleine kitchenette, een zithoek en een eigen badkamer. De inrichting van de hijskraan is strak en modern, met behoud van enkele industriële elementen die herinneren aan het verleden van de kraan. Het is werkelijk een unieke belevenis die je nergens anders zult vinden.

Woonbootovernachting

Je kunt in Amsterdam ook kiezen voor een woonboot overnachting. De grachten van Amsterdam zijn bezaaid met woonboten, die ooit dienden als huisvesting voor arbeiders en kunstenaars. Vandaag de dag bieden veel van deze woonboten een bijzondere en gezellige overnachtingsmogelijkheid voor toeristen.

Het gevoel van rust en vrijheid dat je ervaart wanneer je op een woonboot verblijft, is werkelijk uniek. Luister naar het zachte klotsen van het water tegen de boot terwijl je in slaap valt, en word ’s ochtends wakker met een prachtig uitzicht op de grachten en de voorbijvarende boten.

De meeste woonboten zijn omgebouwd tot comfortabele en moderne accommodaties met alle voorzieningen die je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Sommige woonboten hebben zelfs een klein terras waar je kunt genieten van een ontspannen ontbijt of een avondmaal terwijl je de levendigheid van de grachten gadeslaat.

Inspiratie voor bijzondere accommodaties

Op de website Bijzondere Accommodaties vind je nog veel meer inspiratie voor bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Je vindt hier bijvoorbeeld ook een blog met tips voor bijzonder overnachten Rotterdam.