Wonen

Advies Energielabel

Energielabel Advies

 Wil je Advies over Energielabels? Dan ben je aan het juiste adres. Maar wat is nou eigenlijk een energielabel, en waarom is het zo belangrijk? Je leest het in deze blog.

 

Het definitieve energielabel

Sinds 2009 is iedere woning in Nederland verplicht voorzien van een energielabel. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid en duurzaamheid van de woning. Dit label is voorlopig. Bij verkoop of verhuur moet er een definitief energielabel worden aangevraagd. Het label geeft de nieuwe bewoners informatie over de isolatie, de zuinigheid van installaties en de energie-efficiëntie van het huis.

 

Wanneer is een energielabel verplicht?

–      Bij de verkoop van een woning

–      Bij de verhuur van een woning

–      Bij de oplevering van een woning

–      Bij een omgevingsvergunning

 

Energielabel advies

Als u het energielabel van uw woning wilt verbeteren, is dit zeker mogelijk. Door het toepassen van betere isolatie, duurzame installaties en efficiënte verwarming, kan het energielabel van een huis significant worden verbeterd. Om dit zelf te beoordelen kan echter lastig zijn. Daarom bieden wij u professioneel advies aan om het energielabel van uw woning te verbeteren. M.b.v. ons advies maakt u uw huis zuiniger, duurzamer én aantrekkelijker voor kopers en huurders.